« فقط ذکر نام تو از بار غم هایم میکاهد | انسان های بامعرفت چه ویژگی هایی دارند؟ » |
*هفته پژوهش به تمامی بازدیدکنندگان و دانش آموزان پژوهشگر مبارک باد*
جایگاه پژوهش در تاریخ :
پژوهش در لغت به معنی جستجو ، تحقیق و بازجویی آمده است. اساسی ترین کانون یک پژوهش بر محور پویایی و خلاقیت قرار دارد. شارل ساماران در کتاب روش های پژوهش در تاریخ می نویسد : ” هر نسلی تاریخ خود را می سازد اما نه بر سر ویرانه های نیاکان ، بلکه بر روی دستاوردها و پژوهشگری های گذشته.”
ملت های بسیاری ، از پیشینه ی دراز تاریخی برخوردارند ، لیکن از آن میان تنها کسانی سربلند هستند که تاریخ را بالش خواب خویش نکرده ، بلکه سکوی پرتاب به سوی آینده افتخار آمیز خود نموده اند.
به گفته عارف قزوینی:
به ملتی که ز تاریخ خویش بی خبر است به جز حکایت محو و زوال نتوان گفت
تاریخ را بایستی شکافت و در آن غور کرد و از کالبدشکافی آن درس های تازه آموخت. این مقصود در راستای همان کلام الهی است که تاریخ را اسباب تفکر می خواند :"والقصص القصص لعلهم یتفکرون : ای پیامبر این حکایت ها را بازگو ، شاید در آن تفکر کنند.”
انسان زنده است تا تلاش کند و طبیعت درون و برون خویش را بکاود.این همان حقیقت نفس پژوهش است. هرگاه از این تلاش دست کشید نبض حیات او نیز کند خواهد شد.
پس تحول و تحرک در ذات انسان است همچنان که پژوهشگری نیز در سرشت انسان به ودیعه نهاده شده است تنها کافی است بدان دامن زده و تلاش مجدانه ای در این راستا آغاز گردد. تا افق های نوین گشوده شود.
الهی
اگر چه گناه من هر لحظه میان من و تو حصار می شود و اگر چه معصیت میان من و تو حجاب می شود در زیر بار سنگین گناه دل خوشی من به دست های توست.
فرازی از مناجات روحانی شهید رسول جعفری
التماس دعا
هفته پژوهش، نماد راهي روشن براي دستيابي به حق و حقيقت است.
فرم در حال بارگذاری ...