? آیه:
لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ/ هرگز به نیکی نمیرسید مگر ازآنچه دوست دارید انفاق کنید آل عمران/92
?حکایت؛ آیتالله حاج سید عزالدین زنجانی مرقوم داشتهاند که مرحوم آخوند ملا قربانعلی زنجانی در بیستوچهار ساعت فقط یکبار در ظهر غذا میخوردند و از مغز گردو زیاد استفاده میکرد و این یکبار را خوب غذا میخورد.
و نیز فرمودند مرحوم آخوند بدنی نیرومند و قوی داشت و هرگز نیازی به طبیب نمییافت و اگر احیاناً جزئی کسالت عارض وی میگشت با امساک در غذا خوردن و اینگونه چیزها خودش را معالجه میکرد.
آخوند سالیان دراز با یک پوستین فرسوده زندگی فرمود و باآنکه همهساله پوستینهای گرانبهای کابلی برایشان میآوردند آنها را میپذیرفت و فیالمجلس به یکی از طلاب میبخشید. چنانچه در یکی از روزهای سرد زمستان خدمتکار اسعدالدوله ذوالفقاری با بقچهای وارد مجلس درس شد و گفت: آقای اسعد الدوله به مشهد مقدس مشرف شده و از طرف حضرتعالی نایبالزیاره بودهاند. اینک بازگشته و عزم شرفیابی دارند و یک پوستین کابلی هم تقدیم حضور شریف کردهاند. آخوند فرمود: متقابلاً از جانب من به او سلام برسان و این پوستین را نیز به دوش آقا سید جعفر بینداز، آقا سید جعفر گفت: آقا آخر پوستین را برای شما آوردهاند، این مرد بزرگوار فرمود: من هم این پوستین را به شما میبخشم، من یک پوستین کهنه دارم کافی است. 1
صفای باغ هستی، نیک کاریست
چه رونق، باغ بیرنگ و صفا را 2
?1. با اقتباس و ویراست از کتاب مردان علم در میدان عمل
2. پروین
⭕️ یک ابتکار زیبا برای جذب کودکان به مسجد
? آیه:
«هَلْ يَسْتَوِى ٱلَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَٱلَّذِينَ لَا يَعْلَمُون/ آیا دانایان با نادانان مساویند؟» زمر/9
?حکایت؛ مرحوم محقق اردبیلى هرگاه از نجفاشرف به کربلا براى زیارت قبر منور امام حسین علیهالسلام میآمد، در کربلا نماز خود را از روى احتیاط، جمع میخواند،(یعنى هم تمام میخواند و هم شکسته)
و میگفت: طلب علم واجب است ولى زیارت مرقد امام حسین علیهالسلام سنت مستحب است و اگر سنت مستحب، مزاحم حکم واجب شود، یعنی از چنین مستحبى نهى شده، وقتیکه از فعلی نهى شد، سفر براى آن، سفر گناه است و نماز در سفر گناه، تمام است نه شکسته.
با اینکه این عالم زاهد هنگام رفتوآمد به کربلا همواره در مسیر راه و در هر فرصت دیگر به مطالعه کتب و تفکر در مسائل مشکل علوم میپرداخت اما اینقدر به علمآموزی و دانش اهمیت میداد که حتی سفر کربلا را با نماز تمام میخواند که شاید من باب ترک علم، سفر او سفر معصیت باشد. ۱
میاسای از آموختن یک زمان
ز دانش میفکن دل اندر گمان ۲
۱. با اقتباس و ویراست از کتاب سرگذشتهای عبرتانگیز
۲. فردوسی
در عبادات، اگر حواسمان پرت می شود بخاطر این است که در خداپرستی محض نیستیم و مشکل توحیدی داریم. انسان موحد و یگانه پرست در نماز هم یگانه پرست است و تمرکز دارد.
تا زمانی که انسان مشغول خود است (خودپرستی) و دچار کثرت ها است حضور قلب داشتن در نماز برایش مشکل خواهد بود.
و راهش این است که انسا در تمام زمان ها و حالات زندگی مشغول خدا باشد (خداپرستی) و از خودش بگذرد (تزکیه نفس) تا بتواند در نماز هم مشغول خدا باشد و حضور قلب داشته باشد.
درمان غیبت
یه اصلی هست برای درمان گناه که تو اکثر گناه ها کارساز هست.
اصل آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگران هم مپسند و آنچه برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسند.
یعنی هر گناهی رو بخوایم ترک کنیم با این روش عمل کنیم حتما جواب میگیریم.
خدایی کی دوست داره پشت سرش بدی هاش رو بگن؟؟!
هیچکی!
کی دوست داره بهش تهمت بزنن؟؟!
هیچکی!
کی دوست داره بهش دروغ بگن؟؟!
هیچکی!
کی دوست داره بهش خیانت بشه؟؟!
هیچکی!
کی دوست داره بهش تهمت بزنن؟؟!
هیچکی!
کی دوست داره ناموسش مورد اذیت و آزار قرار بگیره؟؟!
هیچکی!
پس چیزی رو که برای خودمون نمیخوایم برای دیگران هم نخواهیم!!
تموم شد و رفت!
نگاه به حسن جمال جنس مخالف ضررهایی دارد که به طور خلاصه اشاره می کنیم:
1. میبینی، میخواهی، به وصالش نمیرسی، دچار افسردگی میشوی…!
2.. میبینی، شیفته میشوی، عیب ها را نمیبینی، ازدواج میکنی، طلاق میدهی!
3. میبینی، دائم به او فکر میکنی، از یاد خدا غافل میشوی، از عبادت لذت نمیبری!
4. میبینی، با همسرت مقایسه میکنی، ناراحت میشوی، بداخلاقی میکنی!
5. میبینی، لذت میبری، به این لذت عادت میکنی، چشم چران میشوی، در نظر دیگران خوار میگردی!
6. میبینی، لذت میبری، حب خدا در دلت کم میشود، ایمانت ضعیف میشود!
7. میبینی، عاشق میشوی، از راه حلال نمیرسی، دچار گناه میشوی!
لذا اسلام در یک کلمه می گوید:
نگاهت را از جنس مخالف نگهدار.
پیوند: http://www.beytoote.com/religious/bozorgan-din/imam2-reza-islamic.html
شرح شهادت امام رضا (ع) در منابع اسلامي
در روايتي از اباصلت آمده است: «مأمون، امام رضا (ع) را فراخواند و آن حضرت را مجبور كرد از انگور بخورد. آن حضرت به واسطه آن انگور مسموم شد.»
درباره نحوه شهادت امام رضا (ع)، بيشتر عالمان شيعه و همچنين تعداد زيادي از علماي اهل سنت، قائل هستند كه آن حضرت مسموم و شهيد شده است. البته درباره عامل شهادت امام هشتم، اختلافنظرهايي وجود دارد؛ اما قول مشهور اين است كه آن حضرت، توسط «مأمون» خليفه عباسي مسموم و به شهادت رسيد.
برخي از علماي اهل سنت بر اين نظرند كه مأمون، امام رضا (ع) را مسموم نكرده است و براي اين گفته خود دلائلي هم ذكر ميكنند. از جمله آن دلائل اين است كه مأمون دختر خود را به همسري امام جواد (ع) درآورد. مأمون به برتري امام رضا (ع) در برابر علما استدلال ميكرد. بعد از درگذشت امام رضا (ع) مأمون بسيار ناراحت و غمگين بود و…
در ادامه خواهيم گفت كه به هيچ يك از دلائل در اين رابطه نميتوان استناد كرد.
صفحات: 1· 2
یکی از سوالات مطرح در خصوص حضرت زینب(س)اینکه تا چه مدت در اسارت بود و چه زمانی آزاد شد؟ زندگانی ایشان پس از آزادی چگونه بود؟
پاسخ:
پس از حادثه کربلا حضرت زینب(س)، حدود یک سال و شش ماه زندگى کرد. حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر بازماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه رهبرى بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زینب کبرى (س) نیز سرپرستی را برعهده داشت.
سخنرانى قهرمانانه زینب(س) در کوفه، موجب دگرگونی افکار عمومى شد. وى در برابر نعره مستانه عبیدالله بن زیاد، آن گاه که به پیروزیش مىنازید و مىگفت: “کار خدا را با خاندانت چگونه دیدى!؟ ” با شهامت و شجاعت و صف ناپذیرى گفت: جز زیبایى چیزى ندیدهام. شهادت براى آنان مقدر شده بود. آنان به سوى قربانگاه خویش رفتند به زودى خداوند آنان و تو را مىآورد تا در پیشگاه خویش داورى کند».(۱)
آن گاه که ابن زیاد دستور قتل امام سجاد را صادر کرد، زینب (س) با شهامت تمام، برادر زادهاش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستى او را بکشى مرا هم بکش. به دنبال اعتراض زینب (س)، ابن زیاد از کشتن امام پشیمان شد. (۲)
کاروان آزادگان به دمشق رفت. در شام نیز زینب (س) توانست افکار عمومى را دگرگون نماید. جلسهاى یزید به عنوان پیروزى ترتیب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه کربلا، سربریدة حسین (ع) را در تشت نهاد و با چوبدستى به صورتش مىزد، زینب کبرى (س) با سخنرانى خویش غرور یزید را در هم کوفت و او را از کرده خویش پشیمان کرد. سرانجام یزید مجبور شد کاروان را با احترام به مدینه برگرداند.
در مدینه نیز زینب (س)، پیام آور شهیدان، ساکت ننشست. او با فریادش مردم مدینه را بر ضد حکومت یزید شوراند. حاکم مدینه در پى تبعید حضرت زینب (س) برآمد. به نوشته برخى حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت. برخى دیگر گفتهاند: حضرت به مصر هجرت نمود و در تاریخ پانزدهم رجب سال ۶۲ هجرى درگذشت. (۳)
برخی معتقدند بعد از ورود کاروان اهل بیت(ع) به مدینه، دلیل روشنی نداریم که حضرت زینب از مدینه بیرون رفته باشد، بنابر این در مدینه درگذشت و در قبرستان بقیع دفن شد، اما مکان دفن او در بقیع مشخص نیست، همان طور که شخصیتهای بزرگ دیگری از اهل بیت(ع) در بقیع مدفون هستند و مکان قبر آنان مشخص نمیباشد. (۴)
دربارة مدت اسارت مدت اسارت حضرت زینب و حرکت آنان از شام به مدینه، مرحوم دکتر آیتی بر این باور است که تاریخ حرکت اهل بیت به شام، هنگام رسیدن آنان به دمشق، مدت توقف اسیران در مرکز حکومت یزید، تاریخ حرکت آنان از دمشق به مدینه و هنگام ورود آنان به مدینه، به درستی معلوم نیست. (۵)
برخی نوشتهاند که سر مطهر امام حسین(ع) روز اوّل صفر به شام رسید و چند روز بعد اسیران وارد شام شدند. (۶) روز هشتم ورود اهل بیت(ع) به شام یزید آنان را احضار کرد و بین ماندن در شام یا رفتن به مدینه آزاد گذاشت، که آنان رفتن به مدینه را انتخاب کردند. (۷)
—————————————
پینوشتها:
۱ ـ لهوف، ص ۲۱۸؛ مقرم، مقتل الحسین، ص ۳۲۴؛ ارشاد، ج ۲، ص ۱۴۴.
۲ ـ ارشاد، ص ۱۱۶ ـ ۱۱۷؛ بحار الانوار، ج ۴۵، ص ۱۱۷.
۳ ـ زینب پیامآور عاشورا، سید عطاءالله مهاجرانى، ص ۲۸۷، ۳۴۷ ـ ۳۴۸ ـ ۳۵۲.
۴ ـ اعیان الشیعه، ج ۷، ص ۱۴۰.
۵ – علی نجاتی، قطعهای از بشت، ج ۲، ص ۶۰۷.
۶ – علامه شعرانی، دمع السّجوم، ترجمه نفس المهموم، ص ۲۸۷ – ۲۸۹.
۷ – همان، ص ۵۳۴.
امام صادق (ع):
هر که سوره قدر را در یکی از نمازهای واجب قرائت کتد منادی ای ندا میدهد: ای بنده خدا! خداوند گناهان گذشته تو را آمرزید پس اعمالت را از سر گیر.
ثواب الاعمال، ص 124
امام رضا (ع):
هر مومنی که هنگام وضو گرفتن سوره قدر را بخواند از گناهانش خارج میشود مانند آن روزی که از مادر متولد شده.
فقه الرضا، ص 70
امام صادق (ع):
هر کس سوره قدر را بر آبی بخواند و از آن بنوشد خداوند نوری در چشمان او قرار دهد.
مستدرک الوسایل، ج 4، ص 314
امام صادق (ع):
هر کس سوره قدر را هنگام خواب یازده مرتبه بخواند خداوند یازده فرشته را مامور میکند تا او را از شر هر شیطانی حفظ نماید.
مستدرک الوسایل، ج 4 ، ص 292
امام صادق (ع):
هر کس سوره قدر را شفیع قرار دهد و از درگاه خداوند درخواستی نماید خداوند شفاعتش را پذیرفته و درخواستش را اجابت مینماید. ان شاء الله
جامع الاحادیث الشیعه، ج 15، ص 126