« طلاب به میدان میروند | از هر طریقی كه لازم است مردم را فعال كنید » |
الگوی زنان در نظام اسلام
برای بانوان، الگوهایی چون حضرت زینب کبری (س)، با فضایل بی شمار مطرح هستند که صرف نظر از جنبه های مافوق بشری، زندگی و تلاش و حرکت و جهت گیری آنان در زندگی شخصی و اجتماعی درس های زیادی برای آموختن و عمل کردن و خوشبخت شدن دارد، که زنان بایستی به این الگوها اقتدا کنند.
الگوی زنان در نظام اسلام
برای بانوان، الگوهایی چون حضرت زینب کبری (س)، با فضایل بی شمار مطرح هستند که صرف نظر از جنبه های مافوق بشری، زندگی و تلاش و حرکت و جهت گیری آنان در زندگی شخصی و اجتماعی درس های زیادی برای آموختن و عمل کردن و خوشبخت شدن دارد، که زنان بایستی به این الگوها اقتدا کنند. این الگوها در زمینه ی شخصی دارای مشخصه هایی چون:
1- عبادت داشتن با پروردگار و تقویت بنیه ی معنوی
2- تربیت فرزندان و انجام رسالت مادری
3- همکاری و پشتیبانی از فعالیت های اجتماعی همسر
4- پرهیز از تجمل گرایی و زندگی اشرافی
در میدان فعالیت های سیاسی و اجتماعی دارای مشخصه هایی چون:
1- حفظ هویت اسلامی
2- حفظ عفت و حجاب اسلامی
3- دفاع از ارزش های اسلامی و ولایت و فداکاری در راه اسلام
4- حضور در صحنه های علمی، فرهنگی و اشتغال در کارهای مناسب با شان و توان
5- ایثار و گذشت و کمک به فقرا و محرومان جامعه
6- پرهیز از تبرج و خودنمایی و خودآرایی
حقیقتا قابل پرسش است که آیا الگویی در جهان بشریت برتر و بهتر از این الگوها یافت می شود؟
اگر الگوی او، زینب (س) و فاطمه زهرا(س) باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیت ها و انتخاب بهترین کارها ولو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز برای انجام تکلیف بزرگی که خدا بر دوش انسان ها گذاشته است، همراه باشد. زن مسلمانی که الگویش فاطمه زهرا(س) یا زینب کبری باشد، اگر زن به فکر تجملات و خوگذرانی و هوس های زودگذر و تسلیم شدن به احساسات بی بنیاد و بی ریشه باشد، نمی تواند آن راه را برود. باید این وابستگی ها را که مثل تار عنکبوت، بر پای یک انسان رهروست، از خود دور کند، تا بتواند آن راه را برود، کما این که زن ایرانی در دوران انقلاب و در دوران جنگ همین کار را کرد و انتظار این است که در همه ی دوران انقلاب همین کار را بکند.1
منبع:
1. حدیث ولایت، ج8، صفحه 215
فرم در حال بارگذاری ...